Sunday, August 9, 2009

pengkhianat bangsa

Sekian lama aku tunggu ada insan yang berani menyahut cabaran saman anwar ibrahim.sebut pengkhianat bangsa.aku telah lama kata dia pengkhianat.makhluk perosak.penipu bangsa.penting diri sendiri.gila kuasa.

cakap orang macam aku ni siapa nak dengar.siapa nak ambil kisah.tapi bila TPM yang cakap,ramailah yang sokong.ramailah yang ikut.kenapa sekian lama si nuar brahim ni kata macammacam tak siapa ambil kisah.

apa yang dia tak kata.siapa yang dia tak saman.tok det.ketua polis negara.sekadar contoh.dia kata menteri rasuah.walhal dialah bapak perasuah.salahgunakuasa.padahal beliaulah manusia yang menyalahgunakan kuasa sewaktu ada sedikit kuasa dulu.

Allah bagi pinjam sat.nak uji.sebab masa jadi pemimpin pelajar pada tahun tujuh puluhan canang satu Malaya Tunku tak betul.Hasut budakbudak U buat demontrasi.Sebab ada penduduk Baling mati tak makan.Poorah nuar.Terimalah QADA dan QADAR Allah.Tunggulah saat kehancuran hang.

Tak semua orang boleh hang tipu.Jangan fikir semua orang takut dengan gertak saman hang tu.boleh jalan dah.

1 comment:

jamaliah said...

hermmm...macam la bro....kita yang dah besar panjang nie jangan la mudah terpengaruh dengan rektorik politik anwar ibrahim tu.....kita dah tahu dia tu pengkianat seharusnya kita perlu sebarkan kepada seluruh rakyat yang masih menjadi mangsa pukauan di pengkianat tu.....